flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-центр судової влади України

21 липня 2017, 16:37

                 Прес-центр судової влади України звертає увагу представників громадськості, активістів, волонтерів, які беруть участь у судових засіданнях з розгляду суспільно значимих справ як у кримінальних, так і цивільних провадженнях, на неприпустимість порушення правил поведінки у суді.
         У кожному випадку брутальне порушення правил поведінки під час судового засідання, погрози на адресу суддів, обвинувачення їх у затягуванні розгляду справи і таке інше, не сприяють встановленню справедливості та ускладнюють здійснення правосуддя загалом, бо, ратуючи за справедливе покарання для підсудних, громадські активісти та вільні слухачі самі часто вдаються до протиправних дій, влаштовуючи пікетування судів та грубо порушуючи правила поведінки у судовому засіданні.
           У ці хвилини відбувається фактичне захоплення адміністративної будівлі суду «активістами» та утримання в заручниках суддів Ширяївського районного суду Одеської області. Дії осіб підпадають під ознаки ряду злочинів, передбачинех Кримінальним кодексом України. Група людей вибила вікна та двері будівлі суду, заблокували входи шинами та погрожують їх підпалити.
         З огляду на вищевикладене, Прес-центр судової влади звертається до громадських активістів, які активно відслідковують розгляд будь-яких проваджень, що, на їхню думку, представляють суспільний інтерес, не вдаватися до зневажливих проявів неповаги до суду та не порушувати правил поведінки у суді й судових засіданнях з тим, аби до них не застосовувалися, передбаченні чинним законодавством, засоби впливу.