flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту

26 серпня 2022, 08:16

Ширяївський районний суд Одеської області
_____________________________________________________________________
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

25.08.2022 смт Ширяєве № 1/01-50-22

Про організацію роботи суду під час
повітряної тривоги або інших сповіщень
про небезпеку, які надходять від органів
управління цивільного захисту

У зв'язку із загрозою життю, здоров'ю та безпеці працівників та відвідувачів суду, керуючись ст. 3 Конституції України, ст. 29 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", рішенням Ради суддів України від 24.02.2022 № 9, рекомендаціями Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02.03.2022, роз'яснень Ради суддів України від 22.06.2022, рішенням Ради суддів України від 05.08.2022 № 23, враховуючи положення Указу Президента України "Про введення воєнного стану в України" від 24.02.2022 № 64/2022,-

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Суддів оголошувати технічну перерву у судових засіданнях під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту.
2. Після сповіщення у селищі про повітряну тривогу або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, суддів та працівників суду негайно зачинити вікна, вимкнути електричні й нагрівальні прилади та світло, зачинити робочі кабінети та зали судових засідань; за можливості попередити інших працівників.
3. Після сповіщення у селищі про повітряну тривогу або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, суддів та працівників суду негайно залишити робочі місця, покинути приміщення суду та прослідувати до найближчих захисних споруд цивільного захисту для укриття населення або за бажанням пройти до укриття - коридору, що знаходиться в приміщенні суду і захищений двома стінами, або до підвального приміщення суду ( що не є бомбосховищем, але оснащене електроенергією та водою).

4. Співробітників суду пропонувати учасникам судових засідань та відвідувачам негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, та прослідувати до найближчих захисних споруд цивільного захисту для укриття населення.
5. Працівників апарату суду, які згідно з функціональними обов'язками здійснюють опрацювання докуметів, що містять інформацію з обмеженим доступом, у разі оголошення про початок повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, забезпечувати збереження таких документів на час загрози у спеціально відведених приміщеннях/сейфах (металевих шафах).
6. Відповідальних осіб за забезпечення покращення доступу до приміщення суду осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення надавати кваліфіковану допомогу таким особам, які під час подачі звукового сигналу про початок повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, перебуватимуть у приміщенні суду і матимуть намір залишити будівлю суду та/або прямувати до найближчих захисних споруд цивільного захисту.
7. Судовому розпоряднику під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, не допускати відвідування суду громадянами та іншими особами ( працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судового процесу тощо).
8. Суддів після сигналу " Відбій повітряної тривоги" з урахуванням графіка призначених судових засідань, вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.
9. Головного спеціаліста з інформаційних технологій Тодоренка Руслана Геннадійовича розмістити текст даного розпорядження на сайті Ширяївського районного суду Одеської області.
10. Керівника апарату суду Мельник Наталію Павлівну повідомити всі суди України, що під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, справи у форматі відеоконференцзв'язку будуть призупинені до їх закінчення.
11. Керівника апарату Мельник Наталію Павлівну довести зміст даного розпорядження до суддів, працівників апарату суду та технічного персоналу під підпис та розмістити на дошці оголошень суду.

 


Голова суду Ольга АЛЕКСЄЄВА