flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Комісії обговорили реалізацію Проекту «Залучення громадськості до аналізу для визначення кваліфікації суддів адміністративних і господарських судів»

31 липня 2014, 09:07

18 липня 2014 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулось засідання керівного комітету Проекту «Залучення громадськості до аналізу для визначення кваліфікації суддів адміністративних і господарських судів».

Даний проект реалізується Вищою кваліфікаційною комісією суддів України разом з Міжнародною громадською організацією «Універсальна екзаменаційна мережа» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя». Його основна мета – проведення аналізу суддівської діяльності для з’ясування кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду судді, а також актуальних для суддів тем для підвищення кваліфікації.

У засіданні керівного комітету взяли участь: Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, Секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, директор Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа» Сергій Мудрук, директор Центру комерційного права Валентина Данішевська, а також представники Національної школи суддів України та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».  

Голова Комісії Ігор Самсін зазначив, що напрацювання даного дослідження будуть надзвичайно корисними для суддів, а у робочих групах Проекту важливу роль мають відігравати думки науковців та суддів-практиків.

Учасники засідання розглянули календарний план Проекту та обговорили механізми та інструменти його реалізації.

Нагадаємо, що у 2013 році уже був підготовлений звіт за результатами першого етапу аналізу суддівської практики в рамках даного Проекту. На попередньому етапі визначались кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду судді з цивільної та кримінальної спеціалізації. Тепер буде проведено опитування суддів та аналізуватимуться дані опитування з визначення кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду судді з адміністративної та господарської спеціалізації.

Прес-служба Комісії