flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд Вищою радою юстиції запитів на публічну інформацію у липні 2014 року

07 серпня 2014, 11:31

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» Вища рада юстиції оприлюднює звіт про розгляд запитів на публічну інформацію, що надійшли до ВРЮ протягом липня 2014 року.

За даними відділу з питань прийому громадян та розгляду запитів на інформацію управління по роботі зі зверненнями та запитами на інформацію секретаріату Вищої ради юстиції, у липні 2014 року до Вищої ради юстиції надійшло 13 запитів. Зокрема:

- від фізичних осіб – 7 (електронною поштою – 5, особисто запитувачем – 2);

- від представників засобів масової інформації – 3 (електронною поштою).

- від юридичних осіб – 1 (електронною поштою);

- від об’єднань громадян без статусу юридичної особи – 2 (електронною поштою – 1; поштою – 1).

У звітному періоді розглянуто та надано відповіді на 14 запитів на інформацію (з урахуванням 3 запитів, що залишалися на розгляді у зв’язку з надходженням їх до Вищої ради юстиції після 25 червня 2014 року).

За результатами розгляду зазначених запитів надано інформацію на 4 запити та відмовлено у задоволенні 9 запитів, 1 запит надіслано для розгляду належному розпорядникові інформації. Крім того, 2 запити залишаються на розгляді (надійшли до Вищої ради юстиції після 29 липня 2014 року).

Запити, зокрема, стосувалися таких документів та інформації, що перебувають у володінні Вищої ради юстиції:

- кількості засідань, проведених Радою у поточному році;

- питань організації особистого прийому громадян у Раді;

- надання роз’яснення повноважень, організації та порядку діяльності Вищої ради юстиції.

Вища рада юстиції відмовляла у задоволенні запитів на інформацію, оскільки вони не відповідали вимогам частини п’ятої статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», запитувана інформація не є публічною інформацією Вищої ради юстиції (зокрема про надання інформації, пов’язаної з діяльністю судів та суддів, проведення перевірки рішень, ухвалених суддями, надання роз’яснень з правових питань).



Відділ взаємодії зі ЗМІ