flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду!

02 березня 2022, 09:56

Щодо здійснення правосуддя в умовах воєнного стану.

Ширяївський районний суд Одеської області продовжує здійснювати правосуддя в межах повноважень, відповідно до своєї юрисдикції та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України в умовах воєнного стану, введеного Указом Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» щодо розгляду кримінальних справ, де відносно обвинувачених передбачена можливість застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та продовження строку дії такого запобіжного заходу.

Участь у таких судових засіданнях відбувається дистанційно з використанням відеоконференцзв’язку (як альтернатива система «EasyCon»). У разі можливості, такі судові засідання проводяться за участю обвинувачених, в тому числі, які утримуються під вартою в умовах Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

У період воєнного стану Ширяївський районний суд Одеської області, на жаль, не може забезпечити безпеку учасників судового розгляду, тому знято з розгляду у судових засіданнях призначені цивільні, адміністративні справи, справи про адміністративні правопорушення, кримінальні справи, де особи не утримуються під вартою, або де не сплинули строки тримання їх під вартою.

Про наступний час судових засідань у справах, які зняті з розгляду, сторін буде повідомлено додатково у встановленому законом порядку.

Контакти: (063) 323-98-48, E-mail: inbox@shr.od.court.gov.ua

 

ОСОБЛИВО: Не переймайтесь щодо пропуску строків звернення до суду чи подачі відповідних скарг, - такі строки обов’язково підлягають поновленню при скасуванні Воєнного стану та поновлення діяльності Державних органів влади у звичайному режимі.

Бережіть себе та Україну. Слава Збройним Силам України, Слава Захисникам!!!