flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ. "Хто має говорити від імені судової влади"

07 жовтня 2014, 11:27

Видання: Racurs.ua

Номер видання: 
Автор: Григорій АВРАМОВ

Якою реформу судів бачить президент і якими стануть суди через п’ять років?

Чи реалізовуватимуть ці зміни нинішні лідери судової влади, навіщо довірили говорити про проблеми судової незалежності донецьким колегам і чому судді вважають, що в низькій довірі до них винні журналісти?

Події останніх днів: завершення XII позачергового з'їзду суддів України, кілька круглих столів, присвячених проблемам судової влади, активні дії Ради суддів України, та й участь глави держави в суддівському форумі дають ґрунт для прогнозів, якими можуть бути зміни для судового устрою країни, що чекає на суддів, а головне — на громадян, які все ще сподіваються на краще, і чого, судячи з розвитку подій, слід побоюватися.

Обіцянки президента

Як відомо, головний суддівський форум пройшов непросто. З'їзд збирали двічі: 19–20 червня і 25–26 вересня. Незважаючи на те, що революція повернула суддям вищий орган суддівського самоврядування, в червні було видно, що слухати старих лідерів вже не дуже хочуть, але скористатися правом вільного голосу дозволили собі лише деякі судді, та й то переважно пізніше — у вересні.