flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ. "Маркіян Галабала: Судді, які судили майданівців, «палять справи» і тиснуть на ТСК"

13 жовтня 2014, 09:15

Видання: Радіо "Свобода"

Номер видання: 
Автор: Марічка Набока

Порушення презумпції невинуватості, штампування рішень про тримання обвинувачених під вартою, ігнорування вимог адвокатів, нехтування фактами побиття активістів «беркутівцями»… Так діяли судді, розглядаючи справи учасників Євромайдану. Про це йдеться у  моніторингу суддівських вердиктів, який представила група громадського спостереження «Озон» та Українська правнича фундація. Діяльність таких суддів перевіряє Тимчасова спеціальна комісія. Там заявляють: розслідувати справи важко, бо документи «горять» і «випадково зникають із судів», а «служителі Феміди» не визнають своєї провини.

Сергій Нужненко був одним із дев'яти затриманих і звинувачених в «організації масових заворушень» та «спротиву міліції» за події 1 грудня. Усі вони були заарештовані Шевченківським судом на 60 діб.

«До суду нас доправили близько 10 ранку, судове засідання почалося близько 7-8 вечора. В шпиталь ми потрапили близько 3 ночі. Ця суддя всі підозрілі «докази» моєї участі брала до уваги. Вона не врахувала, що від затримання до оголошення обвинувачення пройшло більше доби. Вона продовжує працювати, ми подаємо до комісії звіт про усунення її від роботи», – розповів Нужненко.

Найбільше порушень – в Апеляційному суді Києва...

Читати далі