flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено щомісячний звіт Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції

13 жовтня 2014, 09:16

На виконання пункту 11 статті 4 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» оприлюднено щомісячний звіт про результати діяльності Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції станом на 10 жовтня  2014 року

На виконання пункту 11 статті 4 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції оприлюднює щомісячний звіт про результати своєї діяльності.

Відповідно до документа від початку діяльності  до 10 жовтня  2014 року на адресу  Комісії надійшло 999 заяв громадян щодо проведення перевірок суддів. Комісією розглянуто  710  заяв громадян, з них -  28  звернень народних депутатів України, за якими розпочато 81 перевірку.  620 заяв повернуто через невідповідність вимогам Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні». За звітний період Комісією розглянуто результати 4 перевірок, ухвалено 6 висновків про порушення суддями присяги, які скеровано для прийняття остаточного рішення до Вищої ради юстиції. Висновки ухвалено стосовно 3 суддів місцевих загальних судів, 2 суддів  апеляційного адміністративного суду,1 судді місцевого адміністративного суду. Стосовно 1 судді апеляційного адміністративного суду Комісією ухвалено рішення про відсутність у його діях порушення.

Документ

Відділ взаємодії зі ЗМІ