flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд Вищою радою юстиції запитів на публічну інформацію

13 жовтня 2014, 16:22

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» Вища рада юстиції оприлюднює звіт про розгляд запитів на публічну інформацію, що надійшли до ВРЮ протягом вересня 2014 року.

За даними відділу з питань прийому громадян та розгляду запитів на інформацію управління по роботі зі зверненнями та запитами на інформацію секретаріату Вищої ради юстиції, у липні 2014 року до Вищої ради юстиції надійшло 4 запити від фізичних осіб (електронною поштою – 2, поштою – 2).

У звітному періоді розглянуто та надано відповіді на 7 запитів на інформацію (з урахуванням 3 запитів, що залишалися на розгляді у зв’язку з надходженням їх до Вищої ради юстиції після 26 серпня 2014 року).

За результатами розгляду зазначених запитів надано інформацію на 4 запити та відмовлено у задоволенні 2 запитів, 1 запит надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації.

Запити, зокрема, стосувалися таких документів та інформації, що перебувають у володінні Вищої ради юстиції, а саме:

-    обрання керівництва Вищої ради юстиції;

-    посадових обов’язків працівників секретаріату Вищої ради юстиції;

- результатів розгляду запиту на інформацію, раніше надісланого до Ради.

Вища рада юстиції відмовляла у задоволенні запитів на інформацію, оскільки вони не відповідали вимогам частини п’ятої статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», запитувана інформація не була публічною інформацією Вищої ради юстиції (зокрема про надання роз’яснень з правових питань).

Відділ взаємодії зі ЗМІ