flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пленум Верховного Суду України розглянув заяву Юрія Кармазіна про припинення повноважень члена ТСК

20 листопада 2014, 11:41

Пленум Верховного Суду України розглянув заяву судді Верховного Суду України у відставці Юрія Кармазіна про припинення ним за власним бажанням повноважень члена Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції та ситуацію, яка склалася у зв’язку з цим

Як повідомив під час засідання Пленуму Голова Верховного Суду України, член Вищої ради юстиції Ярослав Романюк, поки що жоден кандидат на цю посаду не виявив бажання брати участь у роботі Комісії. Пленум ухвалив рішення обмежитися обговоренням цього питання та продовжити підбір кандидатури члена Тимчасової спеціальної комісії за квотою Верховного Суду України.

Таким чином, до складу Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції наразі входить вісім осіб: чотири юристи, призначені Урядовим уповноваженим з антикорупційної політики, та чотири судді у відставці, призначені Пленумом Верховного Суду України.

За словами Голови Комісії Володимира Мойсика, через це комісія фактично не може працювати, адже відповідно до частини 8 статті 4 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» Комісія є утвореною  за умови призначення до її складу дев’яти осіб.

Пленум Верховного Суду України також постановив звернутися до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо відповідності Конституції України пункту 6 частини першої, пункту 2 частини другої, пункту 13 частини другої, частини третьої статті 3 Закону України від 16 вересня 2014 року № 1682-VII «Про очищення влади».

Учасники Пленуму Верховного Суду України вирішили направити звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо приведення у відповідність із міжнародними стандартами у сфері судочинства, прав та свобод людини, Конституцією України, положеннями чинного законодавства України Закону України «Про очищення влади».



Відділ взаємодії зі ЗМІ
 

Фотогалерея