flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роботу Люстраційної комісії суддів заблоковано

20 листопада 2014, 11:47

Пленум ВСУ не зміг обрати члена ТСК
17.11.2014 13:21

24 жовтня Юрій Кармазін, який був обраний до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції від ВСУ, подав заяву про припинення повноважень його як члена ТСК. Відтак виникла необхідність у призначенні нового кандидата на цю посаду.

Про це заявив голова ВСУ Ярослав Романюк на сьогоднішньому засіданні Пленуму Верховного Суду.

Однак, як повідомляє кореспондент „ЗіБ”, сьогодні обрати нового члена ТСК не вдалось, оскільки, за словами Я.Романюка, за результатами переговорів голови ВСУ з більше, ніж 10 суддями у відставці, в т.ч. суддями ВСУ, апеляційного суду м. Києва, жоден з них не виявив бажання увійти до складу ТСК.

За словами голови  ТСК В.Мойсика, який був присутній на пленумі, нині робота комісії заблокована, адже відповідно до Закону „Про відновлення довіри до судової влади в Україні” ТСК є повноважною за умови обрання до її складу 9 членів. Наразі в Комісії залишилось 8 членів – четверо від ВСУ та четверо, призначені Урядовим уповноваженим з антикорупційної політики.

Відтак пленум прийняв постанову якою визначив обговорити цю ситуацію, взяти до відома заяву Ю.Кармазіна. Голова ВСУ запевнив,

що пошук кандидатур продовжуватиметься.

Нагадаємо, ТСК приймає скарги на дії суддів до 12 грудня.