flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова влада залишається єдиною, яка напрацьовує довгострокову стратегію, - Віргіліус Валанчус

27 листопада 2014, 11:59

25 листопада 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч голови Ради суддів України Валентини Сімоненко з експертами Проекту Європейського Союзу "Підтримка реформ в сфері юстиції" Віргіліусом Валанчусом та Довідасом Вітаускасом.

         Під час зустрічі обговорено проект Стратегії розвитку судової системи на 2015-2020 роки, розробленої експертами Проекту спільно з Радою суддів України.

У зустрічі також взяли участь: секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, члени Ради: Михайло Новіков, Людмила Соломаха, Оксана Марченко, Вадим Бутенко, заступник начальника відділу організаційного забезпечення діяльності органів суддівського самоурядування Людмила Кривонос, завідувач сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ ДСА України Олена Ігнатченко та головний спеціаліст цього сектору Ольга Рафальська.

Голова Ради суддів України відзначила, що Стратегія цілком відповідає вимогам часу, а після остаточного внесення правок цілком можливе її затвердження вищим органом суддівського самоврядування.

Обговорюючи питання напрацювання в рамках Стратегії короткострокових, середньострокових та довгострокових заходів, Віргіліус Валанчус відзначив, що наразі лише судова влада залишається єдиною, яка напрацьовує довгострокову стратегію, бачить свої перспективи розвитку та прагне їх реалізувати, у той час, коли інші державні органи не працюють над перспективами свого розвитку.

Учасники робочої зустрічі обмінялися думками з експертами Європейського Союзу стосовно пріоритетів судової влади та відзначили, що вже є реальна можливість після нетривалого обговорення приймати Стратегію розвитку судової системи на 2015-2020 роки.

Довідково: Проект "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні"  має бюджет у 8,6 мільйонів євро та триватиме 3,5 роки. Проект реалізується Консорціумом на чолі із Justice Coopération Internationale (JCI), уповноваженим органом Міністерства юстиції Франції, у співпраці із CIVIPOL (уповноваженим органом Міністерства внутрішніх справ Франції), ADETEF (уповноваженим органом Міністерства фінансів Франції), Міністерством юстиції Польщі, Міністерством юстиції Литви, Литовським Інститутом права, Німецьким Фондом міжнародного правового співробітництва (IRZ), уповноваженим органом Федерального Міністерства юстиції Німеччини та українською неурядовою організацією «Центр політико-правових реформ» у статусі асоційованої організації. Проект розпочав роботу відповідно до Угоди, укладеної у грудні 2011 року між Урядом України та Європейським Союзом, яка закладає правову основу для започаткування та реалізації Проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні". Метою Проекту "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні" є прискорення сталих реформ у сфері юстиції в Україні. Крім того, у рамках проекту має бути напрацьоване єдине консолідоване бачення реформ у сфері юстиції, яке поділятимуть усі заінтересовані сторони.