flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ. «Президент України найближчим часом внесе в Раду законопроекти з реформування судової системи»

28 листопада 2014, 15:30

Видання: «РБК-Україна»
Номер видання: 27.11.2014
Автор: РБК-Україна

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради України проекти законів щодо реформування судової гілки влади. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найгірші у нас справи в судовій системі. Наші так звані попередники завчасно окопалися в судах, нашпигувавши туди своїх людей, які сьогодні є адвокатами інтересів одіозних представників колишнього режиму... Судова сфера, яка першою і найбільше потребує змін, має найбільший опір. Тому ця реформа реформа має бути невідкладним і першою", - заявив він. 

Порошенко підкреслив, що він як Президент не має права тиснути на конкретні суди, і не буде цього, а от змінити судову систему наказано виборцями.

"Отож, однією з перших має стартувати судова реформа. Відповідні законопроекти подаватиму як екстра-невідкладні. Бо з такими судами як тепер в безпеці можуть почуватися лише ті, у кого є проблеми із законом. А от законослухняним громадянам від таких судів - варто триматися подалі, правди там не знайти", - заявив глава держави.

Крім того він підкреслив важливість реформування всіх правоохоронних органів, насамперед МВС та ГПУ.

"Зрозуміло, що дотичним до судової реформи є і реформування всіх правоохоронних органів, насамперед МВС та ГПУ. Дуже дякую за те, що цей розділ дуже добре виписаний в коаліційній угоді. Дякую військовослужбовцям, які є сьогодні в цій Верховній Раді. Відчувається їх професійний підхід. Дозвольте нагадати, що стара Верховна Рада, в тому числі й за моїм наполяганням, встигла-таки ухвалити новий закон про прокуратуру", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, ще в жовтні Порошенко заявив про необхідність негайного проведення судової реформи, зокрема реформи адвокатури.