flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови Комісії Сергія Козьякова з Днем працівників суду

15 грудня 2014, 09:12

Шановні судді та працівники суду!

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Нинішні глибокі перетворення в Україні, які стали моментом істини для кожного громадянина, мають докорінно змінити суспільну свідомість, обличчя усіх інститутів влади, зокрема і засади функціонування судової системи. В реальному, а не лише задекларованому справедливому, неупередженому і незалежному суді однаково зацікавлена і громадськість, і суддівський корпус. Успіх, без сумніву, прийде, якщо у суддів буде воля працювати професійно, прозоро, не піддаватися спокусам, не залежати від політичного впливу, діяти за принципами моралі і етики.

Без перебільшення, велика довіра людей до суду і суддів є запорукою міцності державного устрою і забезпечення суспільного порядку.

Бажаємо здоров’я і наснаги, душевної рівноваги і витримки, щоб приймаючи рішення, ви завжди зверталися до мудрості Молитви судді: «Боже! Зроби мене справедливим і рішучим, чесним і щиросердним, стриманим і добрим, щирим і скромним. Щоб я був непримиренним до помилок, але з розумінням ставився до тих, хто помиляється; другом істини і поводирем для тих, хто її шукає; щоб я був тим, хто використовує закон, але передусім тим, хто його виконує».

 

   Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков