flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Комісії обговорив з представниками Ради Європи зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

18 грудня 2014, 15:42

17 грудня 2014 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулась зустріч Голови Комісії Сергія Козьякова з Директором Генерального департаменту з прав людини Ради Європи Крістосом Джакомопулосом та Головою Офісу Ради Європи в Україні Владіміром Рістовскі.

У робочій зустрічі також взяли участь начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Поліна Казакевич та менеджер проекту «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» Андрій Кавакін.  

Під час зустрічі С. Козьякова з представниками Ради Європи обговорювалось питання змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та Конституції України. Голова Комісії наголосив на необхідності якнайшвидшого і, основне, ефективного та поетапного здійснення реформ у судовій системі України.

Також учасники робочої зустрічі порушили питання дисциплінарної відповідальності суддів та виконання рішень Європейського суду з прав людини у контексті справи «Волков проти України».   

Сторони домовились про подальшу співпрацю між Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та Радою Європи. Комісія і надалі братиме активну участь у наступних проектах Ради Європи.    

Прес-служба Комісії