flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС по-новому обраховуватиме результати тестування суддів

15 лютого 2018, 08:51

Вища кваліфікаційна комісія суддів внесла зміни до актів, що регламентують процедуру кваліфікаційного оцінювання.

За повідомленням прес-служби ВККС, внесено зміни до Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення та Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, передає «ЗіБ».

Зокрема, обрахунок кількості правильних відповідей, наданих учасником іспиту на тестове завдання, здійснюватиметься за такими принципами:

1) кожна правильна відповідь на одне запитання тестового завдання під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевого суду дорівнює 1,125 бала;

2) кожна правильна відповідь на одне запитання тестового завдання іспиту під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційного суду дорівнює 0,9 бала.

Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник іспиту за результатами складення анонімного письмового тестування – 90 балів.

При цьому у ВККС зазначили, що кількість запитань у тестовому зошиті не змінилась:

для суддів місцевих судів – 80 запитань;

для суддів апеляційних судів – 100 запитань.

До внесених змін зазначеними документами передбачалося, що кожна правильна відповідь на одне запитання тестового завдання дорівнює 0,75 бала. При цьому запитань було 120 і учасник міг максимально набрати 90 балів.

Джерело: zib.com.ua