flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кредитні правовідносини: як правильно вирішувати спір

04 травня 2018, 12:31

2 та 3 травня 2018 року в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України для слухачів і слухачок спеціальної підготовки проводився тренінг про деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин.  

Дводенний тренінг покликаний передати майбутнім суддям навички та вміння відповідно до чинного законодавства правильно розглядати кредитні спори та вирішувати різноманітні питання, які виникають при вирішенні справ про стягнення кредитної заборгованості.

Для цього тренери Олександр МалиновськийТетяна Шевиріна та Олександр Леонов проводили презентації в форматі Power–Point щодо понять кредитного договору, іпотеки, гарантії та застави, застосування позовної давності.

Тренінг насичений експрес–опитуваннями, відеоматеріалами, практичними завданнями в малих групах. Доповіді представників малих груп свідчать про те, що слухачі та слухачки спецпідготовки активно сприймають запропонований матеріал та спрямовані на досягнення високої результативності.

Рольова гра, у ході якої інсценувалось підготовче засідання у справі про стягнення кредитної заборгованості, дала можливість виконавцям ролей судді, сторін та інших  учасників цивільного процесу наблизитись до реального судового засідання.