flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Укладено Меморандум про співпрацю між Національною школою суддів України та Міжнародним комерційним арбітражним судом при Торгово-промисловій палаті України

05 жовтня 2018, 11:16

4 жовтня 2018 року виконуючий обов’язки ректора Національної школи суддів України Анатолій Костенко взяв участь у роботі V Міжнародних арбітражних читань пам'яті академіка І. Г. Побірченка "Нью-йоркська конвенція про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень: 60-річна історія успіху".

В рамках заходу відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Національною школою суддів України та Міжнародним комерційним арбітражним судом при Торгово-промисловій палаті України.

В основі Меморандуму - переконання, що розвиток співробітництва, обмін знаннями та досвідом у сфері професійної підготовки суддів, має велике значення для правозастосування у царині комерційного права та сприяє розвитку альтернативних засобів вирішення комерційних спорів.

Ціль  Меморандуму – сприяння формуванню судової практики стосовно міжнародного комерційного арбітражу, третейського судочинства, яка відповідає міжнародним стандартам і зобов’язанням України у сфері міжнародного комерційного арбітражу.

Відповідно до положень Меморандуму, сторони здійснюватимуть співпрацю у таких формах:

  • взаємодія у розробці й реалізації навчальних планів, програм та методик з підготовки суддівських кадрів;
  • залучення арбітрів та працівників секретаріату МКАС до викладацької діяльності у Школі, а також спільне використання наукового й експертного потенціалу Сторін;
  • координація та проведення спільних науково-методичних і науково-практичних заходів (семінарів, круглих столів, конференцій тощо) з актуальних проблем правосуддя, міжнародного комерційного арбітражу, системи підготовки суддівських кадрів, тощо.
  •