flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пожежа в одеському коледжі: підозрюваній обрано запобіжний захід

11 грудня 2019, 14:34

Сьогодні Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід директору ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», яку підозрюють у службовій недбалості (частина друга статті 367 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у 2016 році підозрювану було призначено на посаду директора ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу» строком на 5 років.

Так, підозрювана, знаючи про наявні порушення правил пожежної безпеки, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не вжила належних заходів для усунення порушень правил пожежної безпеки.

Як наслідок, 04.12.2019 в приміщенні коледжу виникла пожежа, яка спричинила загибель 12 осіб, ще 4 мають статус зниклих безвісти.

Крім того, в лікарні Одеси госпіталізували 31 постраждалого з опіками різного ступеню тяжкості та отруєннями чадним газом.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронних засобів контролю.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.