flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАРАНТИННІ ЗАХОДИ

27 квітня 2023, 09:46

З 12 березня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі короновірусу (COVID-19). Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня. З огляду на це, Рада суддів України звернулась до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматись від участі у судових засіданнях, якщо слухання справи не передбачає обов’язкової присутності учасників сторін. Також Рада суддів України просить громадян утриматись від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

Звертаємо увагу громадян відвідувачів суду та учасників процесу, що Ширяївський районний суд Одеської області продовжує працювати в особливому режимі.

Одночасно звертаємося з проханням до громадян, якщо у Вас є ознаки гострої респіраторної хвороби –  утримайтеся від візиту до суду та не наражайте на небезпеку працівників суду та інших громадян.

Відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Якщо ж Ви бажаєте особисто приймати участь у справі, але не можете прибути до суду з поважних причин – повідомте про це суд по телефону чи електронною поштою. Працівники суду будуть оперативно реєструвати такі повідомлення та передавати головуючому судді у справі.

Звертатись за телефонами: (050)-052-51-96 та (093)-575-75-15,  а також нашу електронну адресу: inbox@shr.od.court.gov.ua

Одночасно звертаємо увагу, що у кримінальних справах у разі неявки без поважних причин обвинуваченого, свідка, потерпілого, цивільного відповідача, суд може вжити заходів процесуального примусу (застосувати привід чи грошове стягнення).

Будь ласка, ще раз ознайомтеся з правилами як протистояти вірусу та при підозрі на гострі респіраторні захворювання - звертайтесь до лікарів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба суду